(KarriereStart.no):

30,2 prosent av dem som bytter jobb ender opp med å angre, viser en undersøkelse som rekrutteringsbyrået Careerbuilder har gjennomført blant 5628 respondenter.


Den vanligste årsaken er at arbeidsbeskrivelsen ikke samsvarer med de faktiske arbeidsoppgavene. Hele 56,3 prosent oppgir dette som den avgjørende årsaken.


- Det er skremmende å se at så mange angrer etter at de har byttet jobb. At arbeidsbeskrivelsen ikke matcher de faktiske arbeidsoppgavene kan føre til veldig kostbare ansettelser for bedriften, dersom kandidaten velger å slutte og rekrutteringsprosessen må gjøres på nytt. Det er viktig for bedriften og for den blivende ansatte at arbeidsoppgavene som presenteres faktisk stemmer med realiteten, sier Johan Hasslert, markedssjef i Careerbuilder.se.

 

LES OGSÅ: Ikke gjør disse tappene når du velger karriere


En annen vanlig årsak til at kandidater angrer, er at de ikke trives med sjefen. Hele 35 prosent har oppgitt dette som en årsak.


- En tidligere undersøkelse gjort av Careerbuilder.se viser at én av fire googler sjefen sin før de søker på en jobb. Det er vanskelig for kandidaten og sjefen å danne seg et bilde av hverandre før de er kollegaer. Mitt inntrykk er at sjefen som rekrutterer stiller flere spørsmål enn kandidaten i intervjuprosessen, både på det private og profesjonelle planet. De kandidatene som er mer aktive med å stille spørsmål til sjefen under intervjuprosessen vil redusere risikoen for at sjefen vil bli en kilde til misnøye, sier Hasslert.



Andre årsaker til å angre på jobbyttet er misnøye med introduksjonen på arbeidsplassen (21 %) og at de ikke trives med sine nye kollegaer (13,2 %).


- Introduksjonen er veldig viktig for at den ansatte skal komme skikkelig inn i arbeidsoppgavene, men også for å få en god start med kollegaene. Det er derfor viktig å gi alle nyansatte de samme forutsetningene ved introduksjonen, sier Johan Hasslert.

 

Klikk her for å søkeblant tusenvis av ledige stillinger

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger