<  
>  
Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv
Stillingsannonse

Høgskolen i Telemark Professor i pedagogikk (14/857)

Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv

Stillingsbeskrivelse

Professor i pedagogikk med vekt på ledelse eller didaktikk

Ved Fakultet for estetiske fag, folkekultur og lærerutdanning er det fra 02.01.15 ledig fast stilling som professor i pedagogikk med vekt på ledelse eller didaktikk.

Fakultetet har for tiden ca. 180 medarbeidere. Stillingen er knyttet til Institutt for pedagogikk, og nærmeste overordnede er instituttleder. Arbeidssted er p.t. Notodden, men arbeidsoppgaver ved de øvrige studiestedene må påregnes.

Ansvar og arbeidsoppgaver

Stillingsinnehaveren vil få et særlig ansvar for å lede og videreutvikle masterprogrammet i pedagogikk med vekt på ledelse og didaktikk. Masterprogrammet inngår som en del av lærerutdanningene ved Høgskolen i Telemark, som omfatter barnehagelærerutdanning, grunnskolelærerutdanning, faglærerutdanninger og praktisk pedagogisk utdanning (PPU). Programmet ble etablert i 2011, og professoren vil bli tillagt et særskilt ansvar for å revidere og videreutvikle programmet i tråd med høgskolens strategi. Foruten mastergradsprogrammet i pedagogikk, vil også professorstillingen kunne få arbeidsoppgaver ved doktorgradsprogrammet i kulturstudier.

Stillingensinnehaveren vil kunne få undervisningsoppgaver på alle nivå ved relevante undervisningsløp ved høgskolen.

I tillegg til det overordnede ansvaret for masterprogrammet vil pedagogisk ledelse, didaktikk og forskningsmetode være sentrale arbeidsområder. Det forventes at den som tilsettes samarbeider med ansvarlige for andre masterprogram ved høgskolen.

Masterprogrammet i pedagogikk gir mulighet for to valgfrie profesjonsrettede fordypninger, orientert mot barnehage og skole. Professorstillingen vil få et særlig ansvar for skolefeltet med hensyn til undervisning, forskning og veiledning.Den som tilsettes forventes å være faglig pådriver innen det pedagogiske fagfeltet, og bidra til utvikling av nasjonale og internasjonale nettverk. Vedkommende vil få ansvar for å initiere og drive frem forskning samt forskningsledelse og veiledning på strategiske områder i høgskolens nettverk av forskere. Den tilsatte forventes å delta aktivt i etablerte forskningsgrupper, og aktivt søke forskningsmidler og prosjekter.

Høgskolen har nettundervisning og e-læring som satsningsområde, og den som tilsettes må derfor kunne gi veiledning og undervisning via digitale medier.

Kvalifikasjonskrav

Til stillingen kreves doktorgrad i pedagogikk eller andre relevante fagområder. Den som tilsettes må dokumentere vitenskapelig nivå i samsvar med etablerte internasjonale standarder, samt være tilknyttet forskernettverk både nasjonalt og internasjonalt. Vedlagte vitenskapelige arbeider vil være grunnlaget for vurdering av vitenskapelig kompetanse. I tillegg vektlegges formidlingserfaring, pedagogiske kvalifikasjoner og annen relevant praksis.

Erfaring med ledelse av mastergradsutdanning, og veiledning av master- og doktorgradsstudenter vil være en fordel.

Personlig egnethet, evne til kommunikasjon og gode samarbeidsegenskaper blir vektlagt.

Søknaden bør inneholde en redegjøring for søkerens pedagogiske grunnsyn og for hvordan dette kommer til uttrykk innenfor profesjonsutdanningsfeltet.

Det forutsettes pedagogisk kompetanse dokumentert gjennom minst ? års praktisk-pedagogisk utdanning eller gjennom kortere kurs i høgskolepedagogikk. Søkere som ikke har slike pedagogiske kvalifikasjoner, kan tilsettes med plikt til å kvalifisere seg innen 3 år.

Det forutsettes at den som tilsettes behersker norsk, eller ett av de skandinaviske språk, samt engelsk både muntlig og skriftlig.Dersom det ikke melder seg søkere som er kvalifisert for fast tilsetting som professor, kan en søker bli tilsatt for en midlertidig periode på inntil tre år dersom det sakkyndige utvalget finner at vedkommende har forutsetninger for å skaffe seg de nødvendige kvalifikasjonene innen den tid. Ny sakkyndig vurdering vil bli gjennomført innen utløpet av denne perioden.

Lønn

Stilling som professor (stillingskode 1013) lønnes etter avtale. Fra lønna går lovfestet innskudd til Statens pensjonskasse.

Andre opplysninger

Tilsettingsorgan er tilsettingsutvalget for faglige stillinger ved Høgskolen i Telemark. En sakkyndig komité vil vurdere søknadene. På bakgrunn av komiteens innstilling vil aktuelle søkere bli innkalt til intervju og prøveforelesning.

Den som tilsettes, må rette seg etter de lover, forskrifter og avtaler som til enhver tid gjelder for stillingen.

Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Det er derfor et personalpolitisk mål å oppnå en balansert alders- og kjønnssammensetning og rekruttere personer med minoritetsbakgrunn. Personer med minoritetsbakgrunn oppfordres til å søke stillingen.

I henhold til offentlighetslovens § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten. Søkere vil bli varslet dersom slik anmodning ikke tas til følge.

For nærmere opplysninger om stillingen kan instituttleder Anne Høva Glenna, tlf.: 35 02 63 56, e-post:anne.h.glenna@hit.noeller dekan Arild Hovland, tlf.: 35 02 63 05, e-post.arild.hovalnd@hit.nokontaktes.

Slik søker du

Høgskolen i Telemark benytter elektronisk søknadsbehandling. Vi ber søkere om å registrere sin søknad elektronisk ved å klikke på lenken til høyre "Send søknad".

En sakkyndig komité vil vurdere søknadene, og kopi av søknad, cv, vitnemål, attester og publikasjoner - inntil 15 vitenskaplige arbeid - må derfor ettersendes i 4 komplette sett (papirformat) innen en uke etter søknadsfristen. Søkerne er selv ansvarlig for at de innsendte kopiene er komplette. Søknadspapirene vil bli returnert når saken er avsluttet. Papirene sendes til Høgskolen i Telemark, Fakultet for estetiske fag, folkekultur og lærerutdanning, Postboks 155, 3672 Notodden.

Søknadsfrist:31.08.14

Merk søknaden:14/857

Sted: Notodden

Tiltredelse: 2.1.2015

Kontakter:
Anne Høva Glenna, tlf: 47 35 02 63 56, Arild Hovland, tlf: 47 35026305, mob: 47 90670231

For elektronisk søknadsskjema:[Klikk her]




Adresse: 3679 NOTODDEN



Om arbeidsgiveren
Høgskolen i Telemark (HiT) har om lag 6500 studenter og 680 tilsatte. Høgskolen er organisert i fire fakulteter og har undervisnings- og FoU-virksomhet i Bø, Notodden, Porsgrunn, Rauland og Drammen. Fellesadministrasjonen er plassert i Porsgrunn. Les mer om Høgskolen i Telemark

Relaterte studier og skoler for denne stillingen

Se også alle studier innen:

Søknadsinformasjon

Se stillingsteksten ovenfor for informasjon om hvordan du søker på stillingen. Om du ikke skulle finne denne informasjonen der, besøk firmaets hjemmeside.

Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv

Lagre stillingen eller abonner på tilsvarende muligheter

Kandidatmatch
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 95%
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 80%
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 80%
Veileder med internasjonal mastergrad i bærekraftig utvikling og sosial innovasjon
Denne teksten er anonymisert
Match 70%

Se flere annonser

Aleris Frogner er Norges største, private sykehus og holder til i Frederik Stangs gate på Frogner i Oslo. Sykehuset har
Snarest Oslo
Bli en del av et fremadstormende og energisk team i Tromsø og Bardufoss! Les mer om stillingene her
Fortløpende Flere steder
Vil du spille en viktig rolle i et samfunnskritisk oppdrag? Nettpartner er en av Norges ledende entreprenører innen elektrisk infrastruktur. Fra
30.04.2024 Flere steder
I Aleris har vi som mål å bidra til en bedre helsetjeneste. For den enkelte pasient og for samfunnet. Vi
Snarest Oslo
Om oss Jernbanesektoren satser på vedlikehold – for at flere kan ta mer tog må vi ta vare på det
01.04.2024 Oslo
I forbindelse med økt oppdragsmengde, søker vi etter Prosjektleder VVS/Ventilasjon til vår avdeling. Avdelingen har 80 medarbeidere og en omsetning
15.04.2024 Trondheim
I forbindelse med økende oppdragsmengde søker vi etter en/flere servicefolk til vår avdeling. Avdelingen har 20 medarbeidere og en omsetning
30.04.2024 Lillehammer
Bravida er en ledende aktør innenfor tekniske tjenester i byggebransjen, med fokus på å levere kvalitetsprodukter og -tjenester innen elektro,
Snarest Oslo
Vis alle 39.101 ledige stillinger

Fakta om Høgskolen i Telemark