<  
>  
Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv
Stillingsannonse

Veterinærinstituttet Forsker akvatisk biosikkerhet

Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv

Stillingsbeskrivelse

Forsker akvatisk biosikkerhet (4-årig engasjement)

Ved Veterinærinstituttet Oslo, Seksjon for epidemiologi, er det ledig et fireårig engasjement som forsker som skal inngå i forskergruppe innen akvatisk biosikkerhet, som er under etablering.

Biosikkerhet i fiskeoppdrett er primært rettet mot smittekontroll ved å hindre smitteintroduksjon i det enkelte oppdrettsanlegg og i områder med flere anlegg, å redusere tap dersom sjukdomssmitte kommer inn, samt å hindre videre spredning. Biosikkerhet har derfor nær tilknytning til andre fagområder som infeksjonsmedisin, smittedynamikk, helseøkonomi, desinfeksjon, vaksinasjon og legemiddelbruk.

Formålet med forskergruppa er en samordning og styrking av Veterinærinstituttets innsats på fagområdet. Forskergruppa vil ha hovedaktiviteter innen forskning og kunnskapsutvikling, samt bidra med faglig rådgivning og kunnskapsformidling til næring og myndigheter.

Seksjon for epidemiologi er Veterinærinstituttets kompetanseenhet innen epidemiologisk forskning og rådgivning. Seksjonen tilbyr et allsidig, engasjert og aktivt internasjonalt fagmiljø med 18 medarbeidere.

Arbeidsoppgaver
Etablering av soner med flere oppdrettsanlegg med delvis samordnet drift har vært og er et sentralt tiltak for å hindre smittespredning og bekjempe smittsomme sjukdommer i norsk oppdrettsnæring. Forskergruppa vil prioritere prosjekter som har som mål å evaluere effekten av soner, samt å videreutvikle kunnskapsgrunnlaget slik at effektene av soneetablering kan bli mer forutsigbare, dvs. kunnskap om sonestørrelse, avstand mellom soner, driftsopplegg, brakklegging og overvåking for sjukdom mv.

Prosjektet har som siktemål å videreutvikle kunnskap om smittespredning og spredningsdynamikk i vann. Formålet er å utvikle modeller og kriterier for å støtte etablering av soner for fiskeoppdrettsanlegg i sjø, som forebygging og til effektiv bekjempelse av utbrudd av smittsomme sjukdommer. Detaljert prosjektplan vil utarbeides i samarbeid med den som ansettes.

Se også nyhet om Veterinærinstituttets satsning i fiskeoppdrett påhttp://www.vetinst.no/Nyheter/Veterinaerinstituttet-satser-paa-biosikkerhet-i-fiskeoppdrett.

Kvalifikasjoner
Det søkes etter medarbeider med doktorgrad eller egen forskningsaktivitet på tilsvarende nivå, fortrinnsvis veterinær, fiskehelsebiolog, eller med utdanning innen statistikk/epidemiologi. Det er ønskelig med erfaring fra arbeid i oppdrettsnæringen, eller i tilknytning til forvaltningen, med fiskehelse, epidemiologi, infeksjonsmedisin og/eller smittehygieniske problemstillinger.

Søkeren må ha gode samarbeidsevner, vise til engasjement og initiativ og kunne jobbe selvstendig, med gode evner til å kommunisere godt skriftlig og muntlig både på engelsk og norsk.

Vi tilbyr
Stillingen lønnes etter Statens lønnsregulativ i forskerkode 1109, ltr. 59 – 72 (kr 500300 – 639500), forskerkode 1110, ltr. 70 – 75 (kr 613500 – 675500) eller forskerkode 1183, ltr. 71 – 80 (kr. 628200 - 779600) avhengig av ansiennitet og/eller kvalifikasjoner.

Vi kan tilby fleksibel arbeidstid og sommertid, medlemskap i Statens Pensjonskasse med forsikringsordninger og gunstig lånetilbud, et godt arbeidsmiljø, mulighet for barnehageplass og for leie av bedriftshytte.

Annet
Veterinærinstituttet har inngått avtale om inkluderende arbeidsliv (IA-bedrift).

Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Det er derfor et personalpolitisk mål å oppnå en balansert alders- og kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn. Personer med innvandrerbakgrunn oppfordres til å søke stillingen.

Nærmere opplysninger om stillingene fås ved henvendelse til seksjonsleder Edgar Brun, tlf 23 21 63 65, e-post: edgar.brun@vetinst.no, eller prosjektleder Atle Lillehaug, tlf 23 21 61 20 / 918 71 672, e-post: atle.lillehaug@vetinst.no

Søknad med opplysninger om utdanning, yrkeserfaring, publikasjoner og annen faglig aktivitet, sammen med kopier av vitnemål og attester, sendes elektronisk på eget søknadsskjema som du finner under ledige stillinger på www.vetinst.no/Om-oss/Ledige-stillinger. Publikasjoner/dokumentasjon kan eventuelt også sendes til Veterinærinstituttet v/HR-seksjonen, Postboks 750 Sentrum, 0106 Oslo.

Dersom du ønsker å reservere deg fra oppføring på offentlig søkerliste, må dette opplyses om og begrunnes i søknaden. Opplysninger kan bli offentliggjort selv om du har bedt om ikke å bli oppført på søkerlisten. Du varsles dersom ønsket om reservasjon ikke tas til følge.

Sted: Oslo

Tiltredelse: Snarlig

Kontakter:
Edgar Brun, tlf: 23216365, Atle Lillehaug, tlf: 47 23216120, mob: 47 91871672

For elektronisk søknadsskjema:[Klikk her]




Adresse: 0454 OSLO



Om arbeidsgiveren
Veterinærinstituttet er et biomedisinsk beredskaps- og forskningsinstitutt med fiskehelse, dyrehelse, dyrevelferd, mattrygghet og fôrtrygghet som kjerneområder. Vi har en fri og uavhengig stilling i faglige spørsmål.

Som myndighetenes viktigste kunnskapsleverandør ved forebygging, rådgivning, oppklaring og håndtering av zoonoser og alvorlige smittsomme sjukdommer hos fisk og landdyr, ivaretar vi en viktig samfunnsoppgave.

Veterinærinstituttet bistår også i forebygging og håndtering av kriser forårsaket av helseskadelige forbindelser og smittestoffer i fôr og mat. Vi yter tjenester og formidler kunnskap til næring, fagpersonell og dyreeiere.

De fleste fagseksjonene i Veterinærinstituttet ligger på Adamstuen i Oslo og er lokalisert sammen med instituttets hovedkontor. Vi har også fagseksjoner i Sandnes, Bergen, Trondheim, Harstad og Tromsø. Til sammen er vi ca 330 ansatte. Det foreligger konkrete planer om flytting og samlokalisering av virksomheten i Oslo med NMBU på Ås i 2018/19. Se Veterinærinstituttets hjemmesidewww.vetinst.nofor mer informasjon
Les mer om Veterinærinstituttet

Relaterte studier og skoler for denne stillingen

Se også alle studier innen:

Søknadsinformasjon

Se stillingsteksten ovenfor for informasjon om hvordan du søker på stillingen. Om du ikke skulle finne denne informasjonen der, besøk firmaets hjemmeside.

Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv

Lagre stillingen eller abonner på tilsvarende muligheter

Kandidatmatch
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 100%
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 85%
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 85%
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 70%

Se flere annonser

Aleris Frogner er Norges største, private sykehus og holder til i Frederik Stangs gate på Frogner i Oslo. Sykehuset har
Snarest Oslo
Bli en del av et fremadstormende og energisk team i Tromsø og Bardufoss! Les mer om stillingene her
Fortløpende Flere steder
Vil du spille en viktig rolle i et samfunnskritisk oppdrag? Nettpartner er en av Norges ledende entreprenører innen elektrisk infrastruktur. Fra
30.04.2024 Flere steder
I Aleris har vi som mål å bidra til en bedre helsetjeneste. For den enkelte pasient og for samfunnet. Vi
Snarest Oslo
Om oss Jernbanesektoren satser på vedlikehold – for at flere kan ta mer tog må vi ta vare på det
01.04.2024 Oslo
I forbindelse med økt oppdragsmengde, søker vi etter Prosjektleder VVS/Ventilasjon til vår avdeling. Avdelingen har 80 medarbeidere og en omsetning
15.04.2024 Trondheim
I forbindelse med økende oppdragsmengde søker vi etter en/flere servicefolk til vår avdeling. Avdelingen har 20 medarbeidere og en omsetning
30.04.2024 Lillehammer
Bravida er en ledende aktør innenfor tekniske tjenester i byggebransjen, med fokus på å levere kvalitetsprodukter og -tjenester innen elektro,
Snarest Oslo
Vis alle 39.086 ledige stillinger