<  
>  
Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv
Stillingsannonse

Stortinget Seksjonsleder IKT-driftstjenester

Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv

Stillingsbeskrivelse

Jobbnorge ID: 116870

Vil du være med på å forme fremtidens driftstjenester for Stortinget? Er du en faglig solid leder med erfaring fra ledelse av en moderne IT-driftsorganisasjon, kan du være den vi leter etter. Du er gjerne fornøyd der du er i dag, men liker nye utfordringer!

Nye mobile løsninger og betydelig økning i omfang og kompleksitet i IT-løsningene, gir oss nye utfordringer blant annet innen arkitektur og sikkerhet. Videreutvikling av driftsområdet må sikre robusthet i de daglige driftstjenestene samtidig som fornyelse står sentralt. IT-driften i Stortinget skiller seg fra mange andre offentlige IT-virksomheter ved omfattende TV/video-produksjon.

IKT-avdelingen har en kompetent bemanning innenfor drift og infrastruktur, og ivaretar i stor grad de operative driftsoppgavene internt. Vi starter nå opp arbeidet med en ny sourcingstrategi, noe som kan innebære enkelte endringer på sikt. Ny leder vil trekkes inn i arbeidet med denne strategien. Du vil ha ansvar for store budsjetter, herunder omfattende leverandør- og avtalestyring. Seksjonen vil ha rundt 15 ansatte.

Etableringen av en ny seksjon skal bidra til bedre balanse mellom å ivareta dagens operative drift og å jobbe med langsiktig utvikling av området, herunder IT-sikkerhetsområdet.

Ansvar og hovedoppgaver

Seksjonens hovedoppgave er å ivareta sikker og robust drift av virksomhetens IT-løsninger, forvalte og utvikle IT-infrastruktur og nettverk, samt ivareta tv/video-produksjon i Stortingssalen/høringer mv. herunder:



  • ivareta andrelinje brukerstøtte og bidra med opplæring på eget område i samarbeid med seksjon for brukertjenester


  • inneha fagansvar for IT-sikkerhet, dette innebærer utstrakt samarbeid med Stortingets sikkerhetsorganisasjon


  • bidra i prosjekter og utviklingsprosesser for å sikre god arkitektur og kostnadseffektiv drift av nye løsninger


  • sørge for god og oppdatert driftsdokumentasjon, samt ansvar for godkjenning av dette fra prosjektleveranser


  • bidra særskilt til kontinuerlig forbedring og langsiktig utvikling innenfor eget ansvarsområde, som ledd i utvikling av avdelingen og Stortingets administrasjon

Seksjonen vil ha fagansvar for drifts-, sikkerhets- og infrastrukturarkitektur. Prosessen med å etablere disse arkitekturområdene vil være en sentral oppgave i den første tiden. Seksjonen bidrar også med arkitekturressurs i arkitekturfora som er under etablering. Arkitekturforaene skal sikre god arkitektur ved endringer, samt å sikre helhet i prosjektarbeid og med langsiktige planer.

Stillingen som seksjonsleder inngår i avdelingens ledergruppe med operativt ansvar for budsjett, resultatmål samt personal- og fagansvar for seksjonen. Ansvaret innebærer utstrakt koordinering internt i avdelingen for å sikre effektiv og god service. I tillegg kommer ansvar for oppfølging av flere leverandører og mange løpende avtaler, herunder et stort budsjett.

Kvalifikasjoner og egenskaper

Det er ønskelig at du har relevant utdanning på høyskole-/universitetsnivå, relevant erfaring kan kompensere for manglende formell utdanning. Du må ha gode lederegenskaper og ha minimum fem års erfaring fra ledelse av en mellomstor driftsorganisasjon, i tillegg også erfaring med leverandørstyring og kontraktsforvaltning.

Vår nye seksjonsleder må være handlekraftig og resultatorientert, og inneha gode samarbeids- og kommunikasjonsevner. Videre må du evne å kombinere strategisk- og operativ ledelse, med virksomheten og brukeren i sentrum samt ha god teknisk IT-kompetanse, herunder relevant erfaring med ITIL-rammeverket.

Vi legger stor vekt på personlig egnethet og gode lederegenskaper.

Vi kan tilby
Vi kan tilby godt arbeidsmiljø og en unik arbeidsplass sentralt beliggende i Oslo sentrum.

Stillingen lønnes som seksjonsleder i lønnstrinn 80 - 85, kr. 780 800 - 897 300,- per år avhengig av kvalifikasjoner. Fra lønnen trekkes 2 % til innskudd i Statens pensjonskasse. For stillingen gjelder seks måneders prøvetid. Tiltredelse etter avtale.

Søker må kunne sikkerhetsklareres.

Stortingets administrasjon har sluttet seg til avtalen om et inkluderende arbeidsliv og vil legge arbeidsforholdene til rette ved behov. I henhold til offentlighetsloven kan opplysninger om en søker bli offentliggjort selv om søkeren har reservert seg.

Spørsmål om stillingen kan rettes til avdelingssjef Rebekka Gundhus, telefon 982 43 252. Søknad og CV skal fortrinnsvis sendes elektronisk via denne siden "Søk stillingen" innen 11. september 2015. Før søknadsfristens utløp kan attester og vitnemål eventuelt ettersendes per post til Stortingets HR-seksjon, 0026 Oslo. Attester og vitnemål returneres

Se annonsen og søk på stillingenwww.jobbnorge.no



Adresse: 0026 OSLO

Web: http://www.stortinget.no

Om arbeidsgiveren
Stortingets administrasjon har som formål å organisere, og utvikle det parlamentariske arbeidet, og legger til rette for at representantene kan ivareta sine verv. Vi formidler kunnskap om Stortingets virksomhet og folkestyret, og har ansvar for å drifte og modernisere Stortingets bygninger og systemer på en måte som ivaretar de historiske verdiene.

«Stortinget - et ledende digitalt parlament»

er den ambisiøse visjonen for årene 2015 - 2018 og IT er et sentralt virkemiddel for å oppnå målene. Som ledd i å få til ønsket utvikling er IT-området nå organisert i en egen avdeling.

Vi har styrket styringsfunksjonene samt etablert en funksjon for strategi og innovasjon.

Den operative virksomheten skal inndeles i tre seksjoner - brukertjenester, driftstjenester og utviklingstjenester. I tillegg etableres det en liten stabsseksjon med ansvar for å bygge profesjonell prosjekt- og prosesstyring.Avdelingen skal ved årsskiftet telle i underkant av 50 medarbeidere og betjene rundt 850 brukere.
Les mer om Stortinget

Relaterte studier og skoler for denne stillingen

Se også alle studier innen:

Søknadsinformasjon

Se stillingsteksten ovenfor for informasjon om hvordan du søker på stillingen. Om du ikke skulle finne denne informasjonen der, besøk firmaets hjemmeside.

Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv

Lagre stillingen eller abonner på tilsvarende muligheter

Se flere annonser

Aleris Frogner er Norges største, private sykehus og holder til i Frederik Stangs gate på Frogner i Oslo. Sykehuset har
Snarest Oslo
Bli en del av et fremadstormende og energisk team i Tromsø og Bardufoss! Les mer om stillingene her
Fortløpende Flere steder
Vil du spille en viktig rolle i et samfunnskritisk oppdrag? Nettpartner er en av Norges ledende entreprenører innen elektrisk infrastruktur. Fra
30.04.2024 Flere steder
I Aleris har vi som mål å bidra til en bedre helsetjeneste. For den enkelte pasient og for samfunnet. Vi
Snarest Oslo
Om oss Jernbanesektoren satser på vedlikehold – for at flere kan ta mer tog må vi ta vare på det
01.04.2024 Oslo
I forbindelse med økt oppdragsmengde, søker vi etter Prosjektleder VVS/Ventilasjon til vår avdeling. Avdelingen har 80 medarbeidere og en omsetning
15.04.2024 Trondheim
I forbindelse med økende oppdragsmengde søker vi etter en/flere servicefolk til vår avdeling. Avdelingen har 20 medarbeidere og en omsetning
30.04.2024 Lillehammer
Bravida er en ledende aktør innenfor tekniske tjenester i byggebransjen, med fokus på å levere kvalitetsprodukter og -tjenester innen elektro,
Snarest Oslo
Vis alle 39.517 ledige stillinger

Fakta om Stortinget