<  
>  
Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv
Stillingsannonse

Kunsthøgskolen i Oslo Førsteamanuensis i jazzdans

Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv

Stillingsbeskrivelse

Jobbnorge ID: 117492

Stillingen som førsteamanuensis er en åremålsstilling på 25 %. Åremålet er på 4 år. Det er mulighet for forlengelse i ytterligere en periode etter offentlig utlysning.

Balletthøgskolen består av følgende utdanningsenheter:



  • Bachelorutdanning i jazzdans


  • Bachelorutdanning i klassisk ballett


  • Bachelorutdanning i samtidsdans


  • Mastergradsutdanning i koreografi


  • Mastergradsutdanning i dans


  • Praktisk pedagogisk utdanning i dans

Fagområdet

Bachelorstudiet i jazzdans skal gi studentene mulighet til å utvikle en solid danseteknikk, et personlig uttrykk, og selvstendighet i sitt arbeid. Studiet legger vekt på stilforståelse, dynamikk og musikalitet/rytme knyttet til et mangfold av stiler innen jazzdans, fra tradisjonelle til samtidens urbane uttrykk.

Arbeidsoppgaver

Stillingen omfatter først og fremst undervisning i emnet jazzdans i første studieår, der det fokuseres på studentenes mulighet til å utvikle en sterk danseteknisk base, samt muligheten til å utvikle god forståelse for de musikalske og kunstneriske sidene ved jazzdans sjangeren. Første studieår er felles for bachelor programmene i jazzdans og samtidsdans.

Stillingen kan også omfatte innstudering av nyere eller eldre verk og utviklingen av ny koreografi for studenter. Videre omfatter den normalt veiledning, vurdering og evaluering av studenter innen studieprogrammet

Stillingsinnehaveren skal på kollegial basis ta aktivt del i arbeidet med å styrke og videreutvikle dans og koreografi ved Kunsthøgskolen i Oslo.

Undervisningen foregår på norsk, nordisk og engelsk.



Kvalifikasjonskrav


  • Søkeren må virke som danser og/eller koreograf innenfor jazzdans på høyt nivå, og må kunne dokumentere en betydelig profesjonell erfaring som dansekunstner


  • Søkeren må inneha dyptgående kunnskaper om dansefeltet nasjonalt og internasjonalt.


  • Søkeren må ha pedagogisk erfaring fra undervisning i jazzdans på høgskolenivå

Det vises ellers til de generelle kompetansekrav som framgår av Forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger, spesielt § 1-2 og § 1-4 nr. 3: «Det kreves dokumentert relevant praktisk-pedagogisk kompetanse på grunnlag av utdanning eller undervisning og veiledning.»

Dersom søkeren ikke har pedagogisk utdanning kan den som ansettes bli pålagt å følge et kurs som gir basiskompetanse i høyskolepedagogikk.

Ved vurdering av søkere til stillingen vil det i tillegg til kunstnerisk og pedagogisk kompetanse bli lagt stor vekt på:


  • Evne til samarbeid


  • Nasjonalt og internasjonalt nettverk


  • Personlig egnethet

Det er en forutsetning at søkeren behersker, eller tilegner seg, basiskunnskaper i norsk.

Vi tilbyr:


  • Et hyggelig og stimulerende arbeidsmiljø


  • Flotte nylig ombygde lokaler sentralt i Oslo


  • Stillingen lønnes som førsteamanuensis, SKO 1011, ltr 63 - 69 (NOK 539 200 -NOK 601 700) avhengig av kvalifikasjoner. For spesielt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes. Fra lønnen går det 2 % lovfestet innskudd til Statens pensjonskasse.


  • Pensjonsordning i Statens pensjonskasse

Søknad

Søknaden bør inneholde en redegjørelse og refleksjon rundt egen undervisning, hva angår faglig forankring, stil/teknikk innen jazzdans, tilknytning til kunstnerisk praksis eller annet søkeren vil vektlegge.

Søknad, CV og dokumentasjon skal sendes inn via vårt elektroniske rekrutteringsverktøy Jobbnorge. Annet søknadsmateriale som ikke kan lastes opp elektronisk ettersendes pr post i 4 eksemplarer, og skal være innsendt ansvarlig for stilingen innen søknadsfristens utløp.

Som vedlegg til søknaden skal følge:


  • Vitnemål


  • Fyldig dokumentert oversikt over kunstnerisk virksomhet ved dvd/video, program, anmeldelser og annet


  • Dokumentasjon av pedagogisk virksomhet


  • Annet materiale som har relevans for stillingen


  • Attester

Dokumentasjon av kunstnerisk virksomhet skal bestå av:


  • Gjengivelse av kunstneriske arbeider ved dvd/video, fotografier eller liknende,


  • Dokumentasjon av forestillinger, oppsettinger, utstillinger, ved for eksempel program, katalog, samt omtaler eller kritikker i anerkjente publikasjoner


  • Publikasjoner basert på søkerens skapende og utøvende virksomhet,


  • Kunstneriske priser, innkjøp og oppdrag.

Dekan kan kontaktes for spørsmål vedrørende dokumentasjon.

Søkere kan ikke påregne at arbeider som sendes inn etter søknadsfristens utløp inngår i vurderingen.

Vurderingsprosedyre

Søkerens kompetanse vil bli vurdert av en sakkyndig komité. Komiteen vil forholde seg utelukkende til søknaden og den dokumentasjon som følger søknaden. Etter at den sakkyndige komité har avgitt sin uttalelse vil Balletthøgskolens innstillingsutvalg foreta en vurdering av de av søkerne som komiteen har funnet faglig best kvalifisert. Innstillingsutvalget skal innkalle søkere til intervju og til eventuelt annen relevant prøveundervisning.

Det skal også kunne foretas referanseintervjuer. Innstillingsutvalget ved Balletthøgskolen avgir innstilling etter en helhetsvurdering av søkernes faglige skikkethet og personlige egnethet. Høgskolens tilsettingsutvalg er tilsettingsmyndighet for stillingen.

Generelle krav

Den som tilsettes, må rette seg etter de lover og regler som til enhver tid gjelder for statlig virksomhet generelt, og universiteter og høgskoler spesielt, og må være forberedt på organisatoriske og arbeidsmessige endringer.

Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Kunsthøgskolen oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke uansett alder, kjønn, nedsatt funksjonsevne, religion, nasjonal eller etnisk bakgrunn.

Vi gjør oppmerksom på at søkeres navn kan bli offentlig selv om søkeren ber om ikke å bli ført opp på søkerliste (jf.Offl. § 25). Søkeren vil i så fall bli varslet om dette og gitt anledning til å trekke søknaden.

Åremålsansettelsen utformes i samsvar med departementets bestemmelser om slike ansettelser.

Dersom du har spørsmål om stillingen eller søknad, ta kontakt med dekan Suzanne Bjørneboe, mob: 91568345 eller suzabjor@khio.no

Tiltredelse 1.2.2016 eller etter avtale

Søknadsfrist: 14.10.2015

Se annonsen og søk på stillingenwww.jobbnorge.no



Adresse: Fossveien 24 0551 OSLO

Web: http://www.khio.no

Om arbeidsgiveren
Balletthøgskolen har ansvar for utdanning, formidling og kunstnerisk utviklingsarbeid innen dans og koreografi. Avdelingen har også et ansvar for nettverksbygging nasjonalt og internasjonalt.Avdelingen består av følgende utdanningsenheter: Bachelorstudium i samtidsdans, Bachelorstudium i jazzdans, Bachelorstudium i klassisk ballett, Masterstudium i koreografi, treårig Stipendiatprogram for kunstnerisk utviklingsarbeid og praktisk pedagogisk utdanning i dans. Et nytt masterstudium i dans startet opp høsten 2015.
Avdelingen har 26 faglige ansatte, en rekke gjestelærere fra inn- og utland, 79 studenter og tre stipendiater.
Nærmere opplysninger om avdelingen finner du på:http://www.khio.no/Norsk/Balletthogskolen/
Les mer om Kunsthøgskolen i Oslo

Relaterte studier og skoler for denne stillingen

Se også alle studier innen:

Søknadsinformasjon

Se stillingsteksten ovenfor for informasjon om hvordan du søker på stillingen. Om du ikke skulle finne denne informasjonen der, besøk firmaets hjemmeside.

Viktig melding: Denne stillingen har utløpt / er ikke aktiv

Lagre stillingen eller abonner på tilsvarende muligheter

Kandidatmatch
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 80%
Nyutdannet jobbsøker med en liten deltidsstilling
Denne teksten er anonymisert
Match 80%
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 80%
Jobbsøker
Denne teksten er anonymisert
Match 80%
Flere muligheter
3 ledige stillinger

Se flere annonser

Aleris Frogner er Norges største, private sykehus og holder til i Frederik Stangs gate på Frogner i Oslo. Sykehuset har
Snarest Oslo
Bli en del av et fremadstormende og energisk team i Tromsø og Bardufoss! Les mer om stillingene her
Fortløpende Flere steder
Vil du spille en viktig rolle i et samfunnskritisk oppdrag? Nettpartner er en av Norges ledende entreprenører innen elektrisk infrastruktur. Fra
30.04.2024 Flere steder
I Aleris har vi som mål å bidra til en bedre helsetjeneste. For den enkelte pasient og for samfunnet. Vi
Snarest Oslo
Om oss Jernbanesektoren satser på vedlikehold – for at flere kan ta mer tog må vi ta vare på det
01.04.2024 Oslo
I forbindelse med økt oppdragsmengde, søker vi etter Prosjektleder VVS/Ventilasjon til vår avdeling. Avdelingen har 80 medarbeidere og en omsetning
15.04.2024 Trondheim
I forbindelse med økende oppdragsmengde søker vi etter en/flere servicefolk til vår avdeling. Avdelingen har 20 medarbeidere og en omsetning
30.04.2024 Lillehammer
Bravida er en ledende aktør innenfor tekniske tjenester i byggebransjen, med fokus på å levere kvalitetsprodukter og -tjenester innen elektro,
Snarest Oslo
Vis alle 39.101 ledige stillinger